Джорджа Мелони: Демонизирането на крайната десница вече не върши работа

Джорджа Мелони: Демонизирането на крайната десница вече не върши работа
02-07-2024г.
0
Лентата

"Демонизирането на крайната десница вече не върши работа". Това заяви италианският премиер Джорджа Мелони по повод историческия резултат на френската крайнодясна партия "Национален сбор" на първия тур на парламентарните избори във Франция, предадоха "АДН кронос" и Франс прес.

"Постоянният опит да се демонизират хората, които не гласуват за левицата, е клопка, в която падат все по-малко хора", подчерта лидерката на крайнодясната партия "Италиански братя". "Ние наблюдавахме това в Италия, виждаме го все по-често в Европа и в целия Запад", допълни тя.

Победата на "Национален сбор" на първия тур на парламентарните избори във Франция не може да остави никого безразличен, коментира от своя страна германската външна министърка Аналена Бербок, цитирана от Франс прес.

"Германия и Франция носят особена отговорност за нашата обща Европа", подчерта Бербок по време на пресконференция в Берлин с гостуващия й министър на външните работи на Латвия. "Никой не може да остане безразличен, ако у нашия най-близък партньор и най-добър приятел една партия, която вижда в Европа проблема, а не решението, стигне на първо място", допълни тя.

Източник: “Гласове”

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.