КОЛЕДНО ПИСМО ОТ МОЯТА ГРЕТА

КОЛЕДНО ПИСМО ОТ МОЯТА ГРЕТА

Не пазарувай. Има един момент на 24 и 30 декември, когато всички хора и мъртъвци излизат да си купят храна и нещо пластмасово. Ти не го прави. Алтернативата е да пазаруваш нощно време - денонощни хипермаркети има, приключението да си почти сам в магазина е достойно за филм. Тълпата е месо, касите в хипермаркетите са месомелачка, не влизай в този улей на гадната радост, че си жив и ще акаш повече на Коледа. От което не печелиш ти.

ОБИЧАЙ ПРОТЕСТИТЕ ИЛИ УМРИ

ОБИЧАЙ ПРОТЕСТИТЕ ИЛИ УМРИ

Епохата, новата - тя доста обърка глупавия по природа българин, разчитащ на езическите си вярвания и един колеблив християнски бог, който не ни върши много работа. Нашият Христос не е като гръцкия Христос, така да се каже. Сделката между българите и Бог е проста - за какво да ти благодаря, като не си ми полезен. А Бог отвръща със същото - живей в ракиена мизерия и салатено въодушевление, след като си скот по душа и външна тоалетна.

КАК ПИЯТ ЖЕНИТЕ

КАК ПИЯТ ЖЕНИТЕ

Най-страшна е КЪРКАЧКАТА. Тя пие повече от теб, държи много, потупва те по рамото и те поощрява да пиеш. Всичко това трябва да правиш ти. И обикновено го правиш добре. Но тая вечер го прави тя. Имаш чувството, че пие много, защото ще й изглеждаш по-добре след три водки. И след другите три. Ако КЪРКАЧКАТА те харесва става още по-страшно, защото тогава разбираш как изглеждаш самият ти в очите на жените, които не пият, колкото теб и не искат да спят с теб. Много е гадно, нали?

МИЛОСТИВИТЕ ГУБЕЩИ

МИЛОСТИВИТЕ ГУБЕЩИ

Милостив губещ е нещастният шибаняк, който дават дори по-често от политиците по телевизията. Това е спечелилият от лотарията беззъб щастливец, нещастник по професия и балък по образование. Това е незнаещият български език късметлия на томболата на гробищата, фъфлещ благодарности към съдбата, която се усмихва сляпо само на селяните, мечтаещи за манна, докато са оковани в говна. Милостта наоколо е за сатрапите.

Т@Ш@ЦИ

Т@Ш@ЦИ

На десети ноември 1989-та бях в казармата. На пост. Цяло денонощие. От четири следобед, до четири следобед на другия ден. Пазех ракетите, на които можеше да се сложи ядрена глава. После тях ги нарязаха, а външният министър, който ги наряза, стана посланик в Турция.

30 ГОДИНИ: ПОДГОТОВКА ЗА ПАДАНЕ

30 ГОДИНИ: ПОДГОТОВКА ЗА ПАДАНЕ

На Архангелов ден, 30 години след Промените през 1989-та, в един репортаж беше казано всичко - до една чакаща спасение черкова, се вари курбан за здраве. Хората, около курбана са 60+. Попът закъснява. Всички са дебели, с лоши зъби и лошо здраве. Старостта ги прави безполови и истерично весели за пред камерите. Някъде там се е крил Левски. Но сградата на черковата пада. Писали селяните писмо до министъра да помогне. Чакат го като попа. Последните селяни, последна цедка народ.