МИЛОСТИВИТЕ ГУБЕЩИ

МИЛОСТИВИТЕ ГУБЕЩИ

Милостив губещ е нещастният шибаняк, който дават дори по-често от политиците по телевизията. Това е спечелилият от лотарията беззъб щастливец, нещастник по професия и балък по образование. Това е незнаещият български език късметлия на томболата на гробищата, фъфлещ благодарности към съдбата, която се усмихва сляпо само на селяните, мечтаещи за манна, докато са оковани в говна. Милостта наоколо е за сатрапите.

Т@Ш@ЦИ

Т@Ш@ЦИ

На десети ноември 1989-та бях в казармата. На пост. Цяло денонощие. От четири следобед, до четири следобед на другия ден. Пазех ракетите, на които можеше да се сложи ядрена глава. После тях ги нарязаха, а външният министър, който ги наряза, стана посланик в Турция.

30 ГОДИНИ: ПОДГОТОВКА ЗА ПАДАНЕ

30 ГОДИНИ: ПОДГОТОВКА ЗА ПАДАНЕ

На Архангелов ден, 30 години след Промените през 1989-та, в един репортаж беше казано всичко - до една чакаща спасение черкова, се вари курбан за здраве. Хората, около курбана са 60+. Попът закъснява. Всички са дебели, с лоши зъби и лошо здраве. Старостта ги прави безполови и истерично весели за пред камерите. Някъде там се е крил Левски. Но сградата на черковата пада. Писали селяните писмо до министъра да помогне. Чакат го като попа. Последните селяни, последна цедка народ.

РАЗРЕШЕНА ЛИ Е ПРОМЯНАТА?

РАЗРЕШЕНА ЛИ Е ПРОМЯНАТА?

Усещането в българския политически въздух е, че има забранени кандидатури в политиката. Сякаш е невъзпитано и неправилно да се гласува на тях. Това е миризмата на диктат. Свободните хора искат разнообразие. Те знаят какво означава картата на България да е един цвят.

В ИНТЕРНЕТА СИГУРНО СА ПОЛУДЕЛИ

В ИНТЕРНЕТА СИГУРНО СА ПОЛУДЕЛИ

Потребителите, производителите, Интернетът - всички са полудели. Всичката пластмаса, целият нефт е в Интернет под формата на джаджи, които ще се счупят утре, а и няма да потрябват. Китайците ни продават боклуци срещу пари. Някой ден ние ше имаме боклуци, а китайците - пари. Ужасът на планетата - продава се в Интернет “въженце” 0.69 стотинки. Връвчица, 20 см, да си връзва човек нещо.

Лельо Нанси, чичо Гюнтер - вас ви обраха!

Лельо Нанси, чичо Гюнтер - вас ви обраха!

Затова аз ви казвам - обраха ви, де гиди данъкоплатци и дарители, кукла ви направиха, на смешни изглеждате. Тука е пробита работа - не се хабете, ние нищо няма да получим. Е, ако го правите за престиж, това е друга работа. Вие получавате престиж, а нашите тука джебчии получват европейски пари и американско гражданство за децата си. Затуй ви писах, да не се изненадате. За нас - кукуруз. Кочанът на кукуруза.