За саксията и мутрата

За саксията и мутрата

Искам да му покажа и многото скрити заливчета между Несебър и Равда. Да си спомня (а и да се похваля) къде съм спал под звездите. Как сме охлаждали дините в морето. И как се събират борови иглички от съседната гора, за да си ги постелеш върху скалите да не ти убива през нощта. По-хубаво от луксозен матрак е.

Това ли е последната битка – справедливост или смърт?

Това ли е последната битка – справедливост или смърт?

Несправедливото започва да е нечовешко. Винаги съм бил против гладните стачки. Не намирам логика в опита да принудиш някого да направи нещо, особено когато този някой е доказал незаинтересоваността си към хората. Това е все едно да заплашваш чревоугодник да престане да яде с кюфте.

Един ВИП българин у гръцко

Един ВИП българин у гръцко

Къде е ВИП масата? Сериозно ли нямате? Ама това да не е някое заведение за тъпанари? Имате ли цаца? Цаца? Ситна дребна и на каша. Най-добре китайска, дълбоко замразена, като я хвърлиш във фритюрника и да става на юфка? А пържени картофи? Не от евтините. Трябва ми от тези по десет евра порцията. Като ям да усещам, че съм на почивка. Сокчето на детето ще го разредите ли с вода от чешмата, че е много палаво и предпочитам утре цял ден да лежи в леглото и да дриска, докато отслабне с 3 килограма?