КОЙ Е ИСТИНСКИЯТ ВРАГ НА ЕВРОПА?

КОЙ Е ИСТИНСКИЯТ ВРАГ НА ЕВРОПА?

Внезапното, свекавично излизане на американците от Афганистан остави напълно разтворени кулисите и ярко осветена мрачната дотогава част зад тях. И ако за действията на самите САЩ там, тепърва ще анализираме причините, вече нищо не може да прикрие плановете на европейските им съюзници.

Записки от моите лични СРС-та...

Записки от моите лични СРС-та...

И полицаят се разпродава угрижено: "Сега, ако пак въведат 50 на 50 /ставаше дума за предстоящите противоепидемични мерки/, ще стане като миналата година. Обикновените полицаи минават на две съкратени смени. Първата от 8 до 12, втората от 14 до 18 часа. А Криминалния отдел започва да работи през ден. Аз, ако закова някой бандит, ще минат 48 часа, за да го заведа за лабораторна проба..."

ВОСЪК

ВОСЪК

Агенти на полицията минавали по къщите и със специален восък запечатвали скАлата на апаратите. Така слушаш само местната пропаганда без да имаш възможност да потърсиш друга станция. Би Би Си, например. Но неспокойни духове откъртвали восъка и въртели копчето на радиото. С целия риск да те хванат при внезапна проверка. Запечатването и отпечатването били пипкава технология.

НЕСЪНУВАНАТА МЕЧТА НА СВЕТОВНОТО ПРАВИТЕЛСТВО

НЕСЪНУВАНАТА МЕЧТА НА СВЕТОВНОТО ПРАВИТЕЛСТВО

Изобщо не е въпрос за ваксинирането или не, не е някакъв фундаментален pros and cons. А хладно да пресметнем какво спечели Правителството, всяко правителство, от Ковид-19. Това е неговата несънувана, никога непостигана и вече - сбъдната мечта.

ЕВРОПЕЙСКО И ОЛИМПИАДА ОТ СЪВСЕМ-СЪВСЕМ БЛИЗКОТО МИНАЛО

ЕВРОПЕЙСКО И ОЛИМПИАДА ОТ СЪВСЕМ-СЪВСЕМ БЛИЗКОТО МИНАЛО

На най-добрите спортисти в света бе наредено да се състезават без публика по стадионите. Мерките за сигурност, разбира се, не се отнасят до пътуващите напред-назад шефове на МОК, спортни министри и останалите кръжащи бюрократични твари.