Либералната лудост

Либералната лудост

Професорка в Илинойския университет твърди, че науката математика подкрепя белия супермасизъм. Освен това се оказва, че "Западната математика е расистка". Убийте ме, но не знам как така 2+2 прави 4 при белите и 13 при чернокожите. Докато не попаднах на туит на Brittany Marshall, изчестна чернокожа активистка, която твърди, че "идеята, че 2+2 прави 4, се дължи на западния империализъм и колониализъм. Може да ви е смешно, но това е съвсем реален дебат на Запад. И някой ден ще влезе и у нас, както всички други отровни либерални идеи като джендър флуидността, 72 пола, миграция на милиони мюсюлмани и чернокожи, които са обида за здравия разум.

Кеф ти мъж, кеф ти жена

Кеф ти мъж, кеф ти жена

Прочетох в една група със солидно финансиране от либерални НПО-та, че “полът е флуидно състояние и може да се променя ежедневно според усещането на притежателя си”. Кеф ти мъж, кеф ти жена, кеф ти фритюрник. Веднага се сетих за случая от миналата година, когато с Иван посетихме замъка в Уиндзор за 25-ти път, и аз казах на британеца на касата, че се самоидентифицирам като 60-годишен мъж... Дали получих разбиране, подкрепа и безплатен билет, приятели? Не.

Престъпленията срещу човечеството

Престъпленията срещу човечеството

България не може да признае престъпления срещу човечеството, по простата причина, че България никога не е била колониална страна. Напротив, самата България 500 години е била владяна от могъща и безмилостна империя, давайки многобройни свидни жертви. Уви, тази трагична част от българската история, не е обявена за несправедливост, камо ли за престъпление.

Следващите стъпки?

Следващите стъпки?

Преди 3 дни в Глазгоу, бежанец от Судан наръга с нож шестима души в хотел Radisson в центъра на града. Два дни след кървавата баня, на дневен ред във Великобритания е поставена темата за "третирането на бежанците", защото според няколко организации, извършителят на атаката е бил "депресиран от условията на живот в хотела", което е обострило състоянието му и е довело до атаката. Ще ми бъде интересно да чуя вашето мнение, но като човек, обиколил бая свят, мога да кажа, че по всички стандарти, хотелът е луксозен, скъп и изключително красив.

Плодовете на войната

Плодовете на войната

Това се случва в момента - налага се нова хегемония - изхвърлят автори, променят учебни програми, бутат исторически статуи, обявяват война на класическата музика, воюват с термини и понятия от ежедневието на хората. Решението на Л'Ореал да махне думата "бял" от продуктите си е просто логична брънка в тази война. Процесите са поне на двайсетина години, просто преди малцина знаехме за корените, докато сега отровните плодове поникнаха и станаха видими за всички.

Животът на белите няма значение

Животът на белите няма значение

Индийската професорка, която написа “Животът на белите няма значение”, беше повишена от Университета на Кеймбридж. Фенът на Burnley, който написа “Животът на белите има значение”, беше уволнен от своя работодател. Това е всичко, което трябва да знаете за процесите в западното общество.