Cancel културата забранява широкия диапазон от мнения

Cancel културата забранява широкия диапазон от мнения

Тези дни едруг забележителен британски актьор - Роуън Аткинсън, нарича представителите на либералната cancel култура (култура на заличаване на исторически факти и фигури заради тънкообидни истерици) "средновековна тълпа, търсеща да изгори някого".

По хлъзгавата пътека на цензурата

По хлъзгавата пътека на цензурата

Тръгнеш ли по хлъзгавата пътека на цензурата, нямаш крайна точка. И шансът ти, от палач да се превърнеш в жертва, е голям. Ако бъде насърчена в едно общество, цензурата може да придобие чудовищни размери. Какво точно постигаш, като заглушиш онези, които имат друго мнение? Превръщаш ги в герои, нищо повече.

"Цялата патология трябва да бъде утвърдена за норма..."

"Цялата патология трябва да бъде утвърдена за норма..."

А сега моля да прочетете внимателно следните ми думи: Мътната и кална прогресистка либерална идеология, се опитва да легитимира „свободния избор" на пол, не като изключение сред малък брой хора (между 0,018% и 0,2%), а като „изконно право" на всеки, който просто го пожелае, без да се посвени да таргетира неукрепналата детска психика.

Задължителна за четене статия.

Задължителна за четене статия.

Три ислямистки атаки миналата есен напомниха, че тероризмът остава заплаха във Франция. Те също така засегнаха друга гореща тема на проучване: ислямофобията, която изследва "как враждебността към исляма във Франция, вкоренена в нейния колониален опит в мюсюлманския свят, продължава да формира живота на френските мюсюлмани."

По-бес-нях.

По-бес-нях.

Вчера капитан Том почина от ковид. Почина като национален герой - искрено обичан от милиони британци и хора като мен. Велика Британия реши да изпрати капитан Том с овации. Милиони британци плакаха и пляскаха за него. Днес, обаче, ставя ясно, че някакво известно чернокожо същество, се е изхрачило на паметта на капитан Том, наричайки отдаването на последната почит към него "КУЛТ КЪМ БЕЛИЯ БРИТАНСКИ НАЦИОНАЛИЗЪМ".

Либералната доктрина, освен фалшива и нерационална, е вредна и опасна.

Либералната доктрина, освен фалшива и нерационална, е вредна и опасна.

Няма да се уморя да повтарям, че либералната доктрина е не просто фалшива и нерационална. Днешните либерали са вдъхновено отдадени на спасяването на планетата, правата на малцинствата, феминизма, metoo, отворените за бежанци граници и социално подпомагане на "опресираните малцинства" - въобще, всички онези чистички, леко абстрактни, но ужасно хуманни ърбън каузички, които те изповядват от удобната позиция на потребителския комфорт.