Борис Джонсън е на път да спечели смазващо изборите

Борис Джонсън е на път да спечели смазващо изборите

Разбира се, титаните на либералната мисъл отново са в шок и ужас и не знаят какво се случва, нищо, че проучванията на всички британски рисърч агенции предричаха тази победа. Стигна се дотам, в български национален ефир да чуя разкошната реплика "във Великобритания противниците на Брекзит са с рекорден ръст спрямо привържениците на Брекзит, но все пак е възможно популизмът на Борис Джонсън да спечели".

А на Запад хората се умориха...

А на Запад хората се умориха...

А на запад хората се умориха от неолиберално-прогресистки политики. умориха се от прогресистки идеологии, които отричат здравия разум по отношение на биологичната детерминираност на хората, и които, криейки се зад гръмки фрази като "полови стереотипи", проповядват абсолютна свобода при смяната на пола (дори на деца), незачитайки бъдещи евентуални жестоки психологически травми и рани.

Дори неолибералите откриха топлата вода...

Дори неолибералите откриха топлата вода...

Спомням си как през ноември 2016 Фейсът се пукаше по шевовете от неконтролируема неолиберална истерия след избора на Тръмп. То не бяха жлъчни подигравки, то не бяха апокалиптични прогнози. Сичкото куцо, кьораво и сакато неолиберал, без грам идея от геополитика, се юрна да бълва във фейса, как Тръмп бил назначен лично от Путин, Тръмп пиел урина от руски проститутки, Тръмп бил олигофрен, който щял да унищожи велика Америка.

От либерални ценности към консерватизъм

От либерални ценности към консерватизъм

Помня, че преди около година четох негова невероятно добра статия за Саудитска Арабия, която имаше един-единствен проблем - беше ужасно закъсняла във времето. И докато геополитическите анализи на либералното гуру г-н Иван Кръстев са все по-повърхностни и обтекаеми, защото едно закопаване в тематиката неминуемо би изкарало на показ грешките на либералните елити, към които принадлежи и той, то г-н Минчев няма проблем да прави доскоро немислими твърдения.

Програмите за рехабилитация на джихадисти - перфектни!

Програмите за рехабилитация на джихадисти - перфектни!

Вчерашният убиец от Лондон Бридж се казва Усман Хан (не, не е рус, сионеок, крайнодесен британец, неудачник в любовта, извинявай, Капке), и е бил в затвора за ТЕРОРИЗЪМ, след доказани връзки с ислямски терористи и предишен опит за терористичен акт. Излежал е присъдата си от 6 години и след излизане от затвора е участвал в програма за рехабилитация на терористи.

Британските партии и предизборните им програми

Британските партии и предизборните им програми

Чета в автобуса предизборните програми на водещите британски партии и позицията им по най-важните теми във Великобритания. Съвсем накратко: 1) Брекзит: - консерватори: напускане на ЕС през януари; - лейбъристи: провеждане на втори референдум; - либерални демократи: незабавна отмяна на Брекзит, без провеждане на втори референдум.