Белези на нашето време: Култът към визията и бедността на личността

Белези на нашето време: Култът към визията и бедността на личността

Гледах проекта "Добри момчета" с огромен интерес. Беше полезно да видя какво ще кажат тези мъже, и да се опитам да видя кой всъщност се крие зад думите им. По някаква ирония най-положителният образ беше на мъжа от затвора.

Кампания ЧИСТА АЗБУКА

Кампания ЧИСТА АЗБУКА

Искам да Ви поздравя за инициативата за писане на кирилица. Проблемът е реален, но никой не предприема мерки. Аз членувам в няколко групи във Фейсбук, свързани с майчинството ( има жени от цяла България ) и искам да Ви кажа, че положението там е отчайващо!

Портрет на един 'мъжага'

Портрет на един 'мъжага'

Е, постигна го... Живееш в Драгалевци, в триетажна къща с куличка на покрива, 5 тоалетни, летен и зимен басейн, джакузи, 3-метрова бетонна ограда, 5 дка двор и собствен ловен парк. Имаш най-последни модели джип и спортна кола, но винаги избираш джипа, защото на 100 м. от вас асфалтът свършва. На джипа прозорците са тъмни - хем ти не гледаш хората, хем те не те виждат. Не се смесваш с простолюдието - нито в града, нито по тротоарите, нито в градския транспорт, никъде, никога.

Маккейн, Манев и сбърканите ценности

Маккейн, Манев и сбърканите ценности

Но, заслушвайки се във Фейсбук и медийната суетня по-задълбочено, разбирам, че въобще не става дума за него, цялата тази печал е адресирана към американския сенатор Джон Маккейн, диагностициран миналата година с глиобластома - една от най-агресивните форми рак на мозъка. Българските медии са отделили по един ред за Никола Манев, някои и толкова не са.

Убийте белия мъж

Убийте белия мъж

Белият мъж няма малцинствена група, към която да се пришие и която да го защитава. За него няма Инстанбулска конвенция. Не може да се оплаче, че жена му го е изнасилила, унижила или пребила. Неговата дума не тежи толкова, колкото тази на една жена, нито в съда, нито в обществото. Той е роден като по-силен пол и затова социумът се е погрижил да го направи по-слабия пол чрез законодателство.