Толкова политкоректно  е станало модерното поп кино

Толкова политкоректно е станало модерното поп кино

В последните месеци изгледах доста сериали. Някои ме впечатлиха. Други - не. А някои изобщо не ги издържах, като например Good omens, който спрях да гледам след втора серия. American gods издържах с мъка, като особено непоносими бяха историите, с които започва всяка серия, а палавите сцени между голи брадати джинове и такаиметрови шофьори от Пакистан още ме преследват в съня ми.

Огнян Бекяров: Къде е цялостната и ясна стратегия с действия и периоди за 2021 г.?

Огнян Бекяров: Къде е цялостната и ясна стратегия с действия и периоди за 2021 г.?

Министърът на Здравеопазването говори с твърда убеденост, че целта на правителството е “българският гражданин да е най-информираният в ЕС”. В рамките на това безочливо и празно дърадърене, нека да видим колко сме най-информираните: - Започваме с профуканите за 20 дни близо 8 милиарда и нито лев от тях за самоосигуряващите се, защото правителството дори не поиска полагаемата се за България сума по този ресор от ЕС. Къде отидоха? - Министърът говори за това, че има осигурени ваксини за всички български граждани. Ваксини, които ще бъдат доставени кога и поставени кога? Някога в безкрайното и светло бъдеще? - Кога започва и кога приключва ваксинацията на отделните групи граждани?

Колко харчат политиците за реклама във фейсбук

Колко харчат политиците за реклама във фейсбук

Нали знаете, че вече свободно може да се види колко харчат политическите субекти за реклама във Фейсбук, чрез инструмента "Библиотека с реклами". Ето ви скрийншот (но можете и сами да влезете и да видите). Няма да тълкувам нищо, направете си сметка сами... Това е отчет за последната година и нещо.

Загубено време

Загубено време

Седя и разсъждявам за всичкото време, което сме загубили безвъзвратно. Наближавам 50 - тия си рожден ден. Това значи, че по-голямата част от тоя шантав живот мина. И се чудя - колко време загубих до момента. Много е странно - сякаш вчера се учех да карам колело пред блока. Сякаш преди няколко минути се ожених, а преди едно мигване с очи се роди детето ми.