От доста време насам в българското изкуство съществуват две идейни течения...

От доста време насам в българското изкуство съществуват две идейни течения...

Едното смята, че изкуството се прави за публиката. За да стигне до нея, за да предизвика посещения, за да пълни зали. Има и второ идейно течение - то смята, че изкуството трябва да е достояние на колкото се може по-малко хора, защото то е нещо много елитарно и не е предназначено за всеки.

Толкова политкоректно  е станало модерното поп кино

Толкова политкоректно е станало модерното поп кино

В последните месеци изгледах доста сериали. Някои ме впечатлиха. Други - не. А някои изобщо не ги издържах, като например Good omens, който спрях да гледам след втора серия. American gods издържах с мъка, като особено непоносими бяха историите, с които започва всяка серия, а палавите сцени между голи брадати джинове и такаиметрови шофьори от Пакистан още ме преследват в съня ми.

Огнян Бекяров: Къде е цялостната и ясна стратегия с действия и периоди за 2021 г.?

Огнян Бекяров: Къде е цялостната и ясна стратегия с действия и периоди за 2021 г.?

Министърът на Здравеопазването говори с твърда убеденост, че целта на правителството е “българският гражданин да е най-информираният в ЕС”. В рамките на това безочливо и празно дърадърене, нека да видим колко сме най-информираните: - Започваме с профуканите за 20 дни близо 8 милиарда и нито лев от тях за самоосигуряващите се, защото правителството дори не поиска полагаемата се за България сума по този ресор от ЕС. Къде отидоха? - Министърът говори за това, че има осигурени ваксини за всички български граждани. Ваксини, които ще бъдат доставени кога и поставени кога? Някога в безкрайното и светло бъдеще? - Кога започва и кога приключва ваксинацията на отделните групи граждани?