16 компании за фотоволтаици обявиха фалит

16 компании за фотоволтаици обявиха фалит
19-06-2024г.
0
Лентата

16 големи компании за фотоволтаици са подали заявление за фалит през 2023 и 2024 г., по данни на Solar Insure, цитирани от Time. Въпреки глобалната политика за налагане на слънчевата енергия като алтернатива на конвенционалната данните показват, че соларната индустрия е в криза.

Един от най-големите жилищни соларни инсталатори в САЩ внезапно затвори врати и подаде заявление за фалит. Това е шестнадесетият фалит в този сектор за година и половина и последният удар за изпадналата в затруднения соларна индустрия.

Има редица причини, поради които соларната индустрия изпитва затруднения, включително по-високи лихвени проценти, по-малка възможност за компенсация на високите сметки за „зелена“ електроенергия в някои държави и като цяло високите разходи за инсталиране.

Бордът на държавните изпълнители в Невада постави Titan в изпитателен срок през 2023 г., след като получи множество жалби от клиенти. Компанията е изправена пред множество съдебни дела.

В жалба, подадена в Охайо на 13 юни, потребител на име Томас Джоунс твърди, че продавач на Titan е казал на Джоунс, че няма да има сметка за електричество, ако инсталира слънчеви панели заради безплатна правителствена програма. След това се твърди, че продавачът е фалшифицирал подписа на Джоунс върху документи за заем, като е взел заем от 69 000 долара от друга компания без знанието на Джоунс. Заемът включва и финансова такса от 75 000 долара, според жалбата. Твърди се, че продавачът е избегнал проверката, като е изпратил договора на имейл адрес, който е подобен на този на Джоунс, но не е негов.

„Те прецакаха много хора“, казва за Time бивш представител на отдела за обслужване на клиенти на Titan, който описва много оплаквания от потребители. – „Те плячкосваха хора, които мислеха, че ще спестят пари.“

Източник: obektivno.bg

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.