НАРЪЧНИК НА ПУБЛИЧНИТЕ ЕКЗЕКУТОРИ

НАРЪЧНИК НА ПУБЛИЧНИТЕ ЕКЗЕКУТОРИ
27-06-2014г.
41
Мартин Карбовски

Ако искате да екзекутирате едно общество, да го обездвижите и унищожите, ви трябват публични екзекутори. Те имат свои начини да ви сготвят и да ви сервират на беззъбата публика, която ги храни със стотинките си.

Публичните екзекутори работят само в петък - тогава убиват банки и техните спестители. Стоян Александров говори пръв за "сготвената банка". Тогава убиват и хора - отново в петък. Убиват тяхната социална същност - просто с едно заглавие. Убиват и смисъла, защото когато заглавията са сбъркани, животът си задава грешни въпроси.
 

Публичните екзекутори се нуждаят само от два инструмента - много тъпа нация и отвратителни политици. После е лесно - трябва ти медия и главен редактор-роб, който ще напише всичко, което иска публичния екзекутор. Действа се по схемата - пост във Фейсбук, заглавие в сайт, тиражиране от тролове, коментар във вестник, изявление на политик, паника в обществото. Дори когато един политик опровергава едно заглавие, веднага е цитиран като: политикът, който потвърди "съмненията" от нашите писания.
Пак ще напомня, че това нямаше да се случи, ако имаше умна публика. Някой в журналистиката много точно, прецизно хвана ритъма на мисленето на нашия семпъл народ. Милене тип "кючек". За да се чуе щракането с пръсти, трябва целият обем на черепа да е празен :)

Публичните екзекутори работят само през лятото, защото са сами в София. Те не знаят, че хората ще се върнат есента и ще ги сринат. Бунтът вече няма да е на интелигентните и красивите, а на погрознелите от отчаяние. Този бунт е на една банка разстояние.
Пример за публична екзекуция в журналистиката: ако Иван Искров каже един петък, че "КТБ не е фалирала!", Блиц ще напишат заглавието: "КТБ засега не е фалирала". Да, казах ви, че редакторът трябва да е роб. Разликата в заглавията е нищожна, но обръща смисъла. Така се екзекутират банки. Така ще бъде довършен валутният борд. И цялата държава.

Не пиша тази статия, за да спасявам банки - вече е късно. Пиша тази статия, защото съм поръчан. Поръчан на публичните екзекутори Недялко Недялков, неговия сайт и други депутатски сайтове. Вестниците още не са се намесили както им е казано (б.ред. първи постъпки бяха направени в днешните Уикенд и Всеки ден), но се очаква там да излезе, че след като съм забогатял, съм си похарчил парите по курви и наркотици. Което щеше да е хубаво:)

Същите сайтове никога няма да попитат каква е заплатата на Кеворк, примерно... Същите ще се опитат да внушат, че съм ужасно богат, морално развален и много страхлив. Ще обясняват, че се крия, при положение, че е безсмислено да разговарям с тях.

На публичен екзекутор се прави и Бареков, на който от време на време нещо му става и започва да плюе хора, с които е работил. Аз не правя така. Иначе бих си измислил някакво заглавие, в което Бареков има най-малкото незаконно дете. Но пак ще кажа, че аз не правя така. Обичам и публично прегръщам хората, с които съм работил, без значение дали са ченгета или обикновени лайнари.

За съжаление, аз не работя с банкери. Ако работех, щях сега да имам партия и щях да плюя в лицето на партийния си инвеститор. Предполагам, че така се прави:)))
Бареков ми се сърди и дори заплашва, защото някои въпроси, абсолютно случайни въпроси, не му харесват (б.ред. но явно са в десетката). Такъв беше въпросът на Косьо Филипов към Ангел Джамбазки - дали Николай не е стоплил твърде много отношенията си с Пеевски и ако е така – какво следва за ВМРО. Заради този въпрос Бареков се закани, че няма вече да идва в ТВ7. Борисов пък не идваше в ТВ7 заради Бареков. Доган пък не ходи никъде. На нас пък ни дреме на шапката. Политиците създават бедните, които снимаме, както и циганията у нас - така че за нас материал ще има и без НБ, че дори и без ББ.

Искам да ви покажа с какво се занимават в момента политици и медии - цакат се и се плюят с фалшиви храчки, докато някой клати държавата. Искам да кажа и заради колегите си, че две години страдахме, защото се говореше, че това е телевизията на Пеевски. Сега пък ни мачкат, защото телевизията не е на Пеевски.

За да съм честен докрай трябва да знаете - в тази страна, някой е отгледал Херострат. Същият ще запали храма, докато вие сте на море. Храм няма отдавна, икони няма, врати и прозорци няма. Аз мога само да регистрирам разрухата. Което не е достойно. Това е най-важният въпрос в живота ми - дали ако някой пали храма трябва да го снимам или да го смачкам от бой?
Проблемът на журналистиката у нас е точно този - докато се биеш, как да държиш камерата :)?

Това исках да ви кажа. Жълтите вестници и сайтове вече не са просто нещо написано за някого. Те са лайняна пръчка с ръждив пирон, в чийто обсег падат трупове. Банките не са просто каси и трезори - те са мощни лепкави бомби, които се изстискват и захвърлят след изборна употреба. Прокуратурата също не е прокуратура - тя е конкубинат на една власт, която си отива. А правителството е страхлива проститутка. Тя зарази когото можа с финансов сифилис - почти цялата държава.
Не стойте така - намерете катран и пера. Идете да убиете някого.
Шегувам се. Но се хващам на бас - щяхте да го направите, ако знаехте какво става в държавата.
Само ако знаехте...

 

П. П. Очаквайте още от Карбовски  след "НАРЪЧНИК НА ПУБЛИЧНИТЕ ЕКЗЕКУТОРИ",
"СПИСЪК НА ЛАЙНАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ, С КОИТО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАБОТИ" или КЛАСАЦИЯ НА ХОРАТА, КОИТО ЩЕ ВИ НАТОПЯТ ЗАРАДИ СОБСТВЕНИТЕ СИ ГРЕХОВЕ.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.